onsdag 16 maj 2012

Blommande Shamanya....

All grönska har fullkomligt exploderat och träden blommar med all sin prakt.
Gräset har tagit rejäl fart och det är dags att gräva fram gräsklipparen. Plötsligt ser man vad som växer på tomten såsom blommor, buskar, träd. Inser att vi kommer att ha en hel del frukt och bär att ta hand om vilket känns som en lyx.

Inomhus har vardagsrummet fått en speciell finnish av det fläckiga slaget och tapeterna får vänta ett tag till.
Favoritfåtöljen för oss alla men mest för herr Tofs som snabbt visade att denna var hans! Men så lätt ska han inte ha det, vi lär nog slåss om den platsen, framförallt när värmen från kakelugnen kommer vid höstkanten.

Våra första grindstolpar är på plats vid vår framtida parkering vid gästtugan. Vid gästtugan har vi terroriserat myrorna med diverse gift för att visa vem som äger denna stuga!! Verkar som de sakta tröttnar på att se sina kompisar avlida och tyna bort. Och vi kommer inte att ge oss! De har hela skogen att bygga bo på så det är dags att flytta!
Vi har saknat ett fönster i vardagsrummet och funnit detta i förrådet, färdigskrapat och delat. Förra ägaren var noga med att spara på ALLT och det är vi tacksamma för.
Lite färg och lite nytt infällt trä och lite kärlek så blir dessa som nya igen. Glasmästaren fixar glas och så ska vi äntligen få ljus från ytterliggare ett vädersträck i vardagsrummet.
Skrapade fönstervinklarna, för vi ska behålla allt de gamla så mycket det går. Vackert!

Helgen som gick fick vi hjälp med att titta över taket av Jonas brödrar som även kom med en härlig lunch som intogs i det gröna under klarblå himmel, Kan bara erkänna att kliva runt på det branta taket var inte min grej och var evigt tacksam att man slapp vara själv däruppe och lyfta på takpannor. Av ren tillfällighet dök grannen från Lillgården upp och hon fick en rundguidning för att se vad vi åstadkommit sedan i höstas. Dessutom fick vi ärva hennes begagnade takpannor då hon nyligen bytt tak och så lyckliga vi blev.  Med hjälp av starka män och lilla jag bytte dessa pannor ägare!! Toppen att ha på lager och att vi kunde byta ut de trasiga med en gång!
Nu samlar vi kraft och längtar till att få kavla upp ärmarna till nästa tur och hopp om att solen lyser på oss även då!

Med värme,
Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar